Főkulcsos rendszer

 

Főkulcsos rendszer

A főkulcsos rendszer lényege, hogy van egy főkulcs, mely a rendszerbe foglalt zárak mindegyikét nyitja, ám a különböző ajtóknak egyéni kulcsa van.

Például egy szálloda 101-es számú szobájának megvan a maga kulcsa, amivel a többi szobát nem lehet nyitni. De készült a rendszerhez egy főkulcs is, mely egyrészt szintén ki tudja nyitni a 101-es szobát, másrészt a hotel többi szobájának ajtaját is.


KÉRJEN AJÁNLATOT MOST

 

 

 

Hogy működik a vezérkulcsos rendszer?

A vezérkulcsos rendszerek a főkulcsos rendszerekhez képest több hierarchiát is tudnak kezelni:

például egy irodaházban a pénzügyi osztály összes ajtaját nyitja egy főkulcs, a HR osztály összes ajtaját nyitja egy másik főkulcs stb. de létezik egy vezérkulcs, mely a főkulcsok felett áll és minden ajtót ki tud nyitni.

Ez már egy bonyolultabb hierarchia.

 

 

 


 

 

 

Mi a központi zárású rendszer?

Jó példa erre a társasházaké: minden lakónak megvan a saját egyéni kulcsa,

mely csak az ő lakásának ajtaját nyitja, ám vannak olyan közös helyiségek,

ahová ugyanazzal a kulccsal bemehet (tároló, garázs stb.)

 

Milyen típusú zárbetétekből készítjük el rendszerét?

Titan K1-es típusú zárbetéttel egy kedvező árú, egyszerű főkulcsos rendszer építhető fel, melynek hátránya azonban, hogy a kulcsok másolásához nem szükséges kódkártya felmutatása.

Mi a Titan K66 biztonsági zárbetéttel ajánljuk a fő vagy vezérkulcsos rendszerének elkészítéséhez, amely ugyan egyszerre nagyobb ráfordítást igényel, mint a Titan K1 zárbetéttel készült rendszerek, ám a kulcsok másolása csak kódkártya felmutatásával ehetséges!

A Titan K66 zárbetét felső-közép kategóriába sorolható biztonsági cilinder, illetéktelen kulcsmásolás elleni védelemmel rendelkezi, azaz csak a forgalmazón keresztül lehet a speciális, újezüstből készült kulcsokat utángyártani. Ezenkívül fúrás, letapogatás, maghúzás, kulcsütés (bumping key) elleni védelemmel is el van látva.


 

 

Hogyan kérjen árajánlatot?

Ahhoz, hogy árajánlatot tudjunk adni Önnek, kérjük, gondolja át a következőket:

- milyen lesz a rendszer típusa: azonos kulcsos, fő vagy vezérkulcsos, központi zárású?

- hány darab ajtót szeretnének a rendszerbe foglalni, tehát hány darab zárbetétre lesz szükség?

- milyen méretű zárbetét lesz megfelelő? Hogyan mérjem meg helyesen a zárbetétet?

- milyen biztonsági szintű zárbetétre lenne igénye?

- hány darab főkulcsot rendelne, amely minden ajtót vagy kérés szerint az ajtók egy részét fogja nyitni?

- az egyes ajtókhoz való egyéni kulcsból hány darabra lesz szükségük? pl. a hotel szoba 101. sz. ajtajához hány darab egyéni kulcs fog tartozni?

 

 

Kinek ajánljuk a főkulcsos rendszereket?


- Szállásadóknak : Panzió, hotel vagy apartman tulajdonos? Válasszon olyan típusú zárbetétet főkulcsos rendszerben, melynek másolása kizárólag kódkártya felmutatásával lehetséges! Kerülje el, hogy vendégei az Ön tudta nélkül lemásolják a szálláshely kulcsait!

- Cégvezetőknek, telephely vezetőknek: Rend és biztonság a lelke mindennek! Limitálja a kollégák belépéseit; legyen ahhoz a helyiséghez kulcsuk, ami valóban szükséges. Ez már egy kibővített főkulcsos rendszer, amikor több vezérkulcs és egy főkulcs nyithatja az ajtókat.

- Főbérlőknek, ingatlan tulajdonosoknak, üzemeltetőknek: Igazi kényelem: minden lakónak megvan a saját egyéni kulcsa, mely saját lakásuk ajtaját nyitja, ám vannak olyan közös helyiségek, ahová ugyanazzal a kulccsal szintén bemehetnek. (tároló, garázs stb.)

 - Önnek is ajánljuk saját otthonába: Nyithat minden zárat egy kulccsal, vagy alkosson csoportokat az ajtókból: pl. 3-3 ajtóhoz más-más kulcs tartozik, de van egy kulcs, ami szükség esetén minden zárat kinyit. Így működik egy mini főkulcsos rendszer.

 

 

 

Főkulcsos rendszerbe foglalható legnépszerűbb zárbetétek:

 

Titan K1 hengerzárbetét Titan K5 hengerzárbetét

TITAN K1

Titan I6

Titan K5

Titan K5 ASC

Titan K66

Alsó közepkategóriás biztonságú és kedvező árfekvésű zárbetét, felfúrás és letapogatás elleni védelemmel.

Középkategóriás biztonsági hengerzárbetét. Fúrás, maghúzás, letapogatás és kulcsütés elleni védelemmel van ellátva.

Felső középkategóriás, nagy biztonságú hengerzárbetét. Tartós és biztonságos, ideális választás bejárati ajtózárakba. A Titan K5 zárbetét törésvédelemmel ellátott verziója, mely még nagyobb biztonságot nyújt.
Nagy biztonságú, törésvédelemmel és másolásvédett kulcsprofillal ellátott prémium hengerzárbetét.

 

 

 

Segítségre van szüksége?

Hívja szakértő kollégánkat, aki segít Önnek kiválasztani a megfelelő zárbetétet és segítségére lesz a legmegfelelőbb egykulcsos zárrendszer kiválasztásában!

 +36 70 953-7803 
info@zarnagyker.hu