Pánikzár

A pánikzárak alapvető feladata, hogy a zár előzetes ismerete nélkül is, minimális erőfeszítéssel a menekülés irányában nyitható legyen. A menekülési ajtót egy kézmozdulattal, 1 másodpercen belüli idő alatt kulcs és mindenféle technika ismeret nélkül ki kell tudni nyitni. A menekülő ajtónak a menekülés irányába kell nyílnia. A menekülési útvonalba nyílásuk nem akadályozhatja a menekülést.

Az ajtónak ugyanakkor az ingatlan védelmi követelményeinek is eleget kell tennie: külső irányból ne, vagy külön eszköz használatával legyen átjárható. Pánikszerelvények alkalmazhatók egy- illetve kétszárnyú ajtókon, egy, két, és három ponton záródó kivitelben. A Pánikzárak különösen alkalmasak sportlétesítményekben, óvodákban, iskolákban, kórházakban, szociális intézményekben, és minden olyan közösségi épületben, ahol garantálni kell a gyors és biztonságos kijutást.

Két típusnál a mechanika szimmetrikus kialakítása átállás nélkül lehetővé teszi a zár jobbos illetve balos ajtókra történő alkalmazását. A nyomórúd méretre vágásával tetszőleges szélességű pánikzár alakítható ki.

pánikzár, pánikzárak

Mindhárom termékünk gyártója a jól ismert DOM csoport tagja, megfelelőségi nyilatkozatot, tanúsítványokat, szerelési útmutatót mindegyik pánikzárhoz adunk.

 

Az általunk forgalmazott pánikzárakról bővebb információt találhat
a www.panikzarak.hu oldalon!

Viszonteladóinknak jelentős kedvezményt biztosítunk!

DOM pánikzár, pánikzárak

 

 Az új, strapabíró kedvenc a pánikzárak között      
 Telesco Exit Combi pánikzárak
1 pontos 2 pontos bevéső záras

Az Exit Combi pánikzárat standard méretű ajtókhoz ajánljuk, mivel a nyomórúd maximális hossza 1000 mm. Az alap kivitel raktárról fekete-piros színben kapható, egyéb színben is lehetőség van rendelést leadni, ám ilyenkor a szállítási idő megnő. Kiváló ár/érték arány jellemzi! Erős, robosztus kialakítása miatt fémajtókhoz kimondottan ajánljuk, főleg gyakori, napi szintű használathoz.

Nagy előnye, hogy pánikfunkciós bevéső zárral kombinálható (DIN méret)  típus is található a termékpalettán, melyet olyan ajtókra ajánlunk felszerelni, amit nem csak menekülésre használnak, hanem bejárati ajtóként is funkcionál.

Tűzálló és rozsdamenetes verziót is választhat, szintén elérhető áron! Ajtógyártóknak, generálkivitelezőknek is ajánljuk kedvező ára és egyszerű szerelhetősége miatt. Balos vagy jobbos kialakításúak.

A pánikzár külső működtetése: kilincses külső működtető cilinderkivágással

 
egypontos pánikzár, egypontos pánikzárak kétpontos pánikzár, kétpontos pánikzárak bevésőzáras pánikzár, bevésőzáras pánikzárak

 

Könnyedén elegáns és tartós
     
IssuDom pánikzárak
1 pontos 2 pontos nyomólapos

Nagyon jól kombinálható különböző ajtó mérethez és igényhez. A nyomórúd hossza lehet 950 ,1150 vagy 1450 mm-es is! A leggyakoribb fehér és szürke színben gyorsabban raktárról is eléhetőek, míg az egyéb színvariációk gyártási ideje hosszabb is lehet. Az alap típusok is tűzállóak!

3 pontos zárással is rendelhető, valamint nyomólapos típus is kapható, mely még elegánsabb és kevésbé helyigényű, mint a nyomórudas verzió. Az issuDom bevéső zárral nem kombinálható, mindegyik az ajtólapra rászegezve telepíthető.

A 2 és 3 pontos pánikzárak nemcsak alsó-felső, hanem oldalsó zárással is kérhetőek.

A pánikzár külső működtetése: kilincses külső működtető cilinderkivágással, vagy forgatógobos külső működtető cilinderkivágással

 

issudom egypontos pánikzár, issudom egypontos pánikzárak

 

issudom egypontos pánikzár, issudom egypontos pánikzárak

issudom kétpontos pánikzár, issudom kétpontos pánikzárak
issudom egypontos nyomólapos pánikzár, issudom egypontos nyomólapos pánikzárak

 

A jól ismert klasszikus
     
Metalux Afora pánikzárak
1 pontos 2 pontos 3 pontos

A Metalux Afora terméket már évek óta forgalmazzuk, vásárlóink kedvelik extra tartóssága és kellemes design-ja miatt. Alkatrészekkel is állunk vevőink rendelkezésére. 900 és 1200 mm hosszú nyomórúddal kérhetőek 3 féle színben. (fehér, szürke, fekete) 1, 2 és 3 pontos verziója is elérhető.

Az Afora bevéső zárral nem kombinálható, mindegyik az ajtólapra rászegezve telepíthető.

A pánikzár külső működtetése: kilincses külső működtető cilinderkivágással, vagy forgatógobos külső működtető cilinderkivágással

afora egypontos pánikzár, egypontos afora pánikzárak

afora egypontos pánikzár, egypontos afora pánikzárak

afora kétpontos pánikzár, kétpontos afora pánikzárak

afora kétpontos pánikzár, kétpontos afora pánikzárak

afora hárompontos pánikzár, hárompontos afora pánikzárak

 

Az általunk forgalmazott pánikzárakról bővebb információt találhat
a www.panikzarak.hu oldalon!

A pánikzárak rendelése esetén minden alkalommal egyedi szállítási díjat számítunk fel, melynek mértékéről e-mailben vagy telefonon egyeztetünk a vásárlóval!