Mire figyeljen kilincs vásárlás előtt?
 

1.  Milyen zár van az ajtóban? Lehet kulcslyukas, hengerzárbetétes(cilinderes), toalett záras 

2. Mekkora a kilincs és a kulcs tengelyközepének a távolsága?

Ha hosszúcímes kilincset szeretne vásárolni, ez az információ fontos, rozettás kilincs esetében kevésbé meghatározó.
Átalában a gyakrabban előforduló szabvány méretek: 90mm , 55 mm vagy 72 mm, vannak olyan ritkább méretek is mint a 78 mm (toalett zárnál), külföldi bejárati ajtóknál: 92mm, 88mm, 85mm. Ha hosszúcímes kilincset vásárolna és 55, 72 vagy 78 mm-es kilincs-kulcslyuk tengelytávolságú zárral renelkezik, a termék kiszállítási ideje növekedhet. Kérjük érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

3. Milyen vastag az ajtó/ablak?
4. Jobbra vagy balra nyílik-e az ajtó/ablak? (elsősorban bejárati ajtóknál számít)
5. Van-e a záron helye az átmenő csavarnak a kilincs tengely lyuk mellett?
6. Ha az ajtólap széle és a kilincstengely közötti távolság kevesebb mint 30 mm, akkor a kilincs címnek kevés lehet a hely. Ilyenkor válasszon keskenycímes vagy oválrozettás kivitelezésű modellt. Ha a távolság nagyobb mint 30 mm, akkor nincsen jelentőssége.

7. Biztonsági ajtócímek: acéllemezzel megvastagítottak és csak a belső oldalról szerelhetőek fel. Egyes kilincs típusoknak nincsen saját biztonsági címük, hanem a kilincsekhez ezekből a típusokból lehet választani: Ravenna keskenycímes biztonsági cím, Universal biztonsági cím, Arno biztonsági cím (külön cilindervédő csak az Arno típushoz kérhető!)

 

KILINCS TIPUSOK

  • - hosszúcímes belsőajtó kilincset (amennyiben ez formatervezési szempontból kívánatos),
  • - kör- és oválrozettás kilincset,
  • - toalett elfordítós, gombos (fi x vagy forgó) változatot bejárati ajtóra,
  • - ablakfélkilincset, ennek zárható változatát,
  • - ablak T-kilincset,
  • - biztonsági pajzsos (keskenycímes illetve széles pajzsos, acél betétes)

 

Hosszúcímes Kilincsek   Körrozettás kilincsek   oválrozettás kilincsek
Hosszúcímes Kilincsek   Körrozettás Kilincsek   Oválrozettás Kilincsek
ablak félkilincs
  Ablak t kilincsek   Biztonsági kilincsek
Ablakfélkilincsek   Ablak T-Kilincsek
  Biztonsági Pajzsok

 

 

Az általunk forgalmazott kilincseket és vasalatokat nemes alapanyagok és egyedi formatervezés jellemzi, mely a funkcionalitással együtt határozza meg a kilincsek használati értékét. A Maestro kilincsek és egyéb vasalatok is ezt a fajta esztétikai és technikai igényességet és a részletekre való odafigyelést képviselik, a design - minőség - biztonság harmóniájának jegyében.

Kilincs banner

Évről-évre megújuló formavilágú és a legmodernebb technológia segítségével megvalósított modelljeink nemcsak a belsőépítészet iránt fogékony, saját lakókörnyezetükre igényes építkezők illetve lakásfelújítók számára születtek, hanem már évek óta sikeresen szolgálják ki a professzionális felhasználók, az építőipari kivitelezők igényeit is.

A széles választéknak köszönhetően termékeink közül reményeink szerint Ön is megtalálja a lakásbelsőjéhez leginkább illő kilincseket és kiegészítőket, legyen az egy klasszikus stílusú polgári otthon, egy vidám mediterrán ház, vagy akár modern, high-tech lakás vagy iroda.

A könnyebb választás érdekében termékeinket több nagy csoportba osztottuk:

Modern Kilincs, Design Kilincs, Klasszikus Klilincs, Rusztikus Kilincs, Projekt Kilincs, Biztonsági Kilincsek,

KILINCS TECHNIKAI TÁJÉKOZTATÓ

Az itt megtalálható akilincsek kompatibilisek a Magyarországon használatos magyar (MSZ), német (DIN), osztrák (ÖNORM) és még egy sor más szabványú zárral. A technikai részletekkel kapcsolatban szakértő kollégáink adnak teljes körű felvilágosítást. 

A teljességre törekedve állítottuk össze kilincs kínálatunkat: az egyes termékcsaládokon belül igyekeztünk minél több felhasználási igényt kielégíteni.

Posted in Segédletek By Erdős Tibor

A zárak használatuk során tönkremehetnek vagy csak egyszerűen ki a karjuk cserélni mert elveszett a kulcsa, vagy mert újat szeretnénk. Ebben az esetben találni kell egy olyan zárat, amivel helyettesíteni tudjuk. Előfordulhat, hogy olyan zár ami nekünk van, már nem kapható. Mi a teendő? Milyen zárat rakhatok a régi helyére, hogy tudom meg melyik a nekem legmegfelelőbb?

Read More
Posted in Segédletek By Zárnagyker - Zárblog

A következő bejegyzésünkben a zárbetétek méretének meghatározásához szeretnénk segítséget nyújtani.

Read More
Posted in Segédletek By Zárnagyker